Kayseri'nin İncesu ilçesi yakınlarındaki Çinkur Çinko Kurşun Metal Sanayi Fabrikası, İpek Mobilya tarafından satın alınmıştır. 1999 yılında kapatılan ve İncesu İcra Dairesi tarafından 14. kez satışa çıkarılan Çinkur, 4 trilyon 605 milyon liraya İpek Mobilya AŞ'ye satılmıştır.

İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, Çinkur'u sahip olduğu arazi nedeni ile satın aldığını ve kendi uğraş alanı olan mobilya sektörünün gelişmesinde kullanacağını söyledi.

1 Haziran 1996 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından İranlı işadamlarının kurduğu Kayseri Maden Metal Ticaret AŞ’ye 14 milyon dolara satılan yılda 30 bin ton üretim kapasitesi ile ham cevherden çinko metali üreten Türkiye’nin tek fabrikası olan ÇİNKUR, 3 yıl üretim yapma şartı sonrasında 26 Kasım 1999 yılında üretimini durdurmuştur.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi