TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesislerine ilişkin Yenimahalle Belediyesi ile protokol imzalanmasının birinci yılı dolayısıyla 13 Şubat 2013 Çarşamba günü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları ve yetkilileri ile TMMOB Yönetim Kurulu üyeleri ve Oda Başkanları TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri inşaatında yapılan inceleme sonrası TMMOB Öğrenci Evi Çalışma Komisyonu Üyesi Mimar İmran Karaman projeyle ilgili bilgi verdi. 14 bin metrekarelik binanın kız ve erkek öğrenciler için toplam 350 yatak kapasitesine sahip olacağını belirten Karaman, ayrıca binada 350 kişilik konferans salonu, yemekhane, okuma ve spor salonlarının yapıldığını kaydetti.

 TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı konuşmasına, Belediyelerin ve merkezi idarenin rantsal dönüşüm projeleriyle Türkiye‘nin her yerinin talan edildiği bir dönemde böylesi önemli bir projenin hayata geçirilmesini sağladığı için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve ekibine teşekkür ederek başladı. Bir yıl önce 13 Şubat 2012‘de imzalanan protokol sonrası 1 Haziran 2012‘de başlanan çalışmaların 8 ayda geldiği noktayı anlatan Soğancı, "‘Gençlik geleceğimizdir‘ diye çıktığımız bu yolda, bu proje bizim için, örgütümüzün geleceği açısından çok önemli. Burada aydınlık yürekli, aydınlık beyinli bizim çocuklarımız bir dayanışma yaratacaklar. Her kattan seçilecek bir temsilciyle oluşturacağımız yurt temsilcileri konseyiyle yönetilecek burası. Burada kalacak öğrenciler dünyanın en güzel halaylarını çekecek, en güzel arkadaşlıklarını kuracak, en güzel sözlerini birlikte söyleyecekler. Aşağıdaki salonlarda ülkemizin ve örgütümüzün bugününe ve geleceğine dair en aydınlık görüşleri üretecekler. TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisinin açılışını 11 Temmuz 2013‘de Sevgili Başkanımız Teoman Öztürk‘ün ölüm yıldönümünde birlikte yapacağız" diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, TMMOB yönetimi ve Yenimahalle Belediye yönetimi olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "Çocuklarımızın daha iyi okuyabilmeleri, daha iyi koşullara sahip olabilmeleri için böyle bir yeri Yenimahalle‘ye kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Umarım bu çalışma diğer demokratik kitle örgütleri ve belediyelere de örnek olur" dedi.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi