TMMOB üyesi mimar, mühendis ve şehir plancılar, "mesleğimize ve ülkemize sahip çıkıyoruz" çağrısıyla Ankara Sıhhiye Meydanı'nda buluştu. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı miting, TMMOB tarihinin de en kalabalık mitingi oldu.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek, Tren Garı'nda buluşan mimar, mühendis ve şehir plancıları alkış, ıslık ve sloganlarla Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. Miting yağmura rağmen oldukça coşkulu geçti.
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, mitingin, "iktidarı uyarı ve iktidara dur deme mitingi" olduğunu söyledi.


Emek-meslek örgütleri ve siyasi partilerden temsilcilerin de destek verdiği mitinge, CHP Milletvekilleri Gürol Ergin, Mesut Özakcan, Mehmet Semerci, İzzet Çetin, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, Demokratik Toplum Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Yurtsever, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK MYK Üyesi Hasan Hayır, Eğitim-Sen Başkanı Alaaddin Dinçer, Haber-Sen Başkanı Baki Çınar, SES Başkanı Köksal Aydın, Yapı Yol-Sen Başkanı Bedri Tekin, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonlaşma Platformu Sözcüsü Abdullah Aysu, Ankara 78'liler Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Esentürk, ÖV-DER Genel Başkanı Enver Önder katıldı.

Miting Efkan ÅžeÅŸen konseriyle sona erdi.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi