Faşistler Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Metehan Tuna Göre’ye saldırdı.

Üniversitelerin açılması ile birlikte eli kanlı, güdümlü faşistler yine sahne aldı. Bu defa hedef Oda'mız öğrenci örgütlülüğü Metalurji Genç üyesi Metehan oldu.

21 Eylül pazar günü memleketinden Trabzon'a okumaya giden Metehan yurt sorununu çözmek için özel bir yurda görüşmeye giderken Trabzon'un ve KTÜ'nün tescilli faşistlerinden Alperen Mergen ve iki yandaşının saldırısına uğradı. Hunharca dövülen Metehan şikayet ve tedavi için gittiği hastahanede beyin kanaması teşhisi ile tedaviye alındı.

Beyin kanaması geçiren ve ameliyat olan Göre’nin yoğun bakımda tedavisi sürüyor ve hayati tehlikesi devam ediyor. Doktorlar Göre’nin üç gün uyutulacağını ifade etti. Üniversiteli arkadaşları ve ailesi hastanedeki bekleyişini sürerken saldırganlardan Alperen Mengen tutuklandı.

Daha önce de aynı kişiler tarafından saldırıya uğrayan ve suç duyurusunda bulunan Metehan Tuna Göre'nin her hangi bir sonuç elde edememiş olması ve saldırganların tutuklanması için Metehan'ın ölümcül derecede dövülmesinin beklenmesi; Üniversite yönetimi-polis-faşist işbirliğinin açık göstergesidir.

Açıkça görülüyor ki; faşist serseriler yaşamın her alanında olduğu gibi üniversitelerde de özgürlük, bağımsızlık ve demokrasiden yana olan güçleri sindirme yok etme çabalarını sürdüren iktidarın kolluk gücü gibi çalışmaktadırlar.

Bu yıllardır değişmeyen senaryonun son hedefi oldu Metehan.

Bir kez daha bilisin ki; Eli kanlı egemenler, onların kuklası üniversite yönetimleri, gencecik fidanları öldürerek "destan" yazan polisler ve faşist eşkiyalar; hiç birinin gücü yüreği özgürlük ve demokrasiden yana çarpan bu ülkenin aydınlık insanları susturmaya yetmeyecektir.

Öğrencimize yapılan hunharca saldırıyı lanetliyor, yasal sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi