15 Mart Çarşamba günü Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası olarak, Türkiye Psikiyatristler Derneği’nin de desteğiyle deprem bölgelerinden İskenderun ve Osmaniye’de bulunan, depremden direkt veya dolaylı yollarla etkilenmiş olan meslektaşlarımız için planlamış olduğumuz ‘Deprem Sonrası Sosyal Destek Etkinliği’ni gerçekleştirdik.

Moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesinden Ar. Gör. Dr. Emre Can ESEN’in yaptığı ve konuşmacı olarak ise Dr. İrem YILDIZ’ın yer aldığı etkinlikte açılış konuşmasını Oda Başkanımız A. İrfan TÜRKKOLU gerçekleştirdi.

İrfan TÜRKKOLU konuşmasına yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. Devamında ise depremin bir doğa olayı olup, felakete dönüşmesine neden olanın deprem bölgesindeki bir ülke olmamıza ve daha önceden de birçok insanımızı kaybetmemize rağmen depremler sonrası önlemleri almayanların olduğuna değindi. Depremin başından beri bölgeyle temas halinde olunduğunu ve ilerleyen süreçlerde de destek olmaya devam edileceğini aktardı.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik iki aşamalı sunumdan oluştu. Her iki yarı sonrasında da soru cevap yapılıp interaktif bir ortam oluşturularak katılımcıların rahatlıkla kendilerini anlatabilecekleri ve aklına takılan soruları aktarabilecekleri bir ortam sağlandı.

Toplantı sonunda katılımcılar, etkinliğin psikolojik anlamda etkili olduğunu, kendilerini daha iyi hissetmelerini sağladığını ve bu tarz etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ilettiler.

Toplantı sonunda tekrar konuşma gerçekleştiren A. İrfan TÜRKKOLU ‘Odamız gerek deprem bölgesinde olan meslektaşlarımız gerekse diğer bölgelerde bulunan meslektaşlarımız için çalışmaları devam edecek’ diyerek bu tarz etkinliklerin odanın gündemine alındığını ve ilerleyen günlerde tekrar bu tarz çalışmalar yapılacağını belirtti. Katılımcılara ve bize bu etkinliği yapmamızda destek olan Türkiye Psikiyatristler Derneği’ne ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi