TMMOB adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI’nın, "Bergama-Ovacık Altın Madeni İşletmesinin Ayrıcalığına Son Verilmelidir" başlıklı basın açıklamasına Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından “TMMOB Başkanı Mehmet SOGANCI’ya Sert Cevap Ya İspat Et, Ya İstifa Et” başlıklı basın açıklamasıyla saldırmıştır.

Her şey ortadayken, yasaların arkasına dolanmaya çalışarak, yasadışı izinlerle işlem yapmaya çalışan, yıllardır da yasadışı işlemleri sürdüren şirket yetkilisi, Koza Altın İşletmesi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hayri ÖĞÜT’ün haddini aşarak, her türlü baskı unsurunu kullanarak yaptığı açıklama karşısında sessiz kalmayacağımız bilinmelidir.

İlgili firmanın yazılı ve görsel basın yayın organlarındaki saldırı ve karalama kampanyası uzun zamandan beri devam etmektedir. Siyanür liç yöntemiyle altın işletmesine karşı olan diğer birçok kişiden sonra şimdi de TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI’yı hedef almıştır.

TMMOB Başkanı hedef alınarak tüm örgüte yapılan bu saldırının cevabı her alanda verilecektir.

TMMOB, 40.Dönem Olağan Genel kurulunda alınan “….TMMOB’nin bu talan yasası başta olmak üzere, siyanürlü altın işletmeciliğine karşı durması, yerellerde geliştirilen direnişlerde yerini alması yönünde gereken tüm çalışmaları önümüzdeki dönem hayat geçirme..” kararının gereğini yerine getirmektedir.

Açıklamayı yapan Hayri ÖĞÜT İngiliz sefareti binasında şirket merkezi ve şirketin gazetesiyle, Türkiye’yi yöneteceğini sanmaktadır. İşgal zamanından kalma, anlayışlarıyla iktidardan aldığı güçle, saldırmakta, terör estirmektedir.

Ancak bilmelidir ki; TMMOB ve Birliği oluşturan Odaları, küresel kapitalizmin neolibaral politikalar aracılığıyla azgın saldırılarına karşı dün olduğu gibi bugünde mücadelesine devam edecek, halkın malı olan doğal kaynakların talan edilmesine, doğanın ve çevrenin tahrip edilmesine karşı halkın yanında yer almaya devam edecektir.

Cemalettin KÜÇÜK
TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası