Çalışma yaşamı içerisinde maalesef sık duyduğumuz, insanların psikolojik ve fiziksel sağlığını tehdit eden psikososyal tehlike kaynaklarından birisi “mobbing”dir. Çalışanların, sistematik olarak psikolojik baskı ve şiddete maruz bırakılması anlamına gelen “mobbing” artık literatürde ve uygulamada “Zorbalık” olarak isimlendiriliyor.
İş yerlerinde zorbalık, kimi dönemler maruz kaldığımız, kimi zaman tanıklık ettiğimiz bir olgu. Ancak;
- Başkalarına farkında olmadan zorbalık yapıyor olabileceğinizi hiç düşündünüz mü?
- Zorbalığa maruz kalan kişilerin kendileri de potansiyel zorba olabilirler mi?
Bu webinarda;
- Zorbalık konusunu ele alırken; zorba ve tanıklar konusunda merak edilen, farkındalık yaratan sorulara cevap arayacağız.
- Zorbalık konusunu sistem yaklaşımıyla ele alarak, işyerlerinde bu psiko-sosyal riskin tanımlanması ve önlenmesine yönelik yapılacakları gözden geçireceğiz.
İş yerlerinde zorbalık hakkında daha fazla bilgi edinmek, deneyimlediğimiz veya tanıklık ettiğimiz olumsuz davranışlar hakkında konuşabilmek ve hatta biraz da kendimize ayna tutmak için sizi panelimize davet ediyoruz.
16 Aralık 2021 Saat 20:00 de beraber olacağımız webinarda Örgütsel Psikoloji Uzmanı Gülüm ÖZER ile aşağıdaki içerik hedefleri üzerinden konuşmak üzere sizlerle beraber olmayı diliyoruz. Hepinizi bekliyoruz.
- “Zorbalık” tanımı ve olayın etki alanı
- Doğrudan ya da dolaylı zorbalık davranışının çeşitleri,
- İşyerlerinde zorbalık sorununun yaşanmasının nedenleri
- Zorbaların kişisel özellikleri
- ISO 45003 kapsamında ele alınacak bir konu olarak alınacak önlemler;
- Örgüt genelinde yapılabilecekler,
- Yönetim kadrosu için yapılabilecekler,
- İş tasarımları ile ilgili yapılabilecekler,
- Eğitim alanında yapılabilecekler,
- Taramalar ve Değerlendirmeler,
- Potansiyel ve aktif failleri yönetmek.
** Etkinliğimizden once aşağıdaki ankete katılmanızı önemle rica ederiz. **
https://ubpsychology.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8oxHw5xrPKbXdY2
Gülüm Özer Kimdir ?
- Örgütsel Psikoloji Uzmanı
- Lisans eğitimi Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi alanında, ilk yüksek lisans derecesi Oxford Brookes Üniversitesi’nde İşletme alanında ve ikinci yüksek lisans derecesi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Örgütsel Psikoloji alanındadır. Halen İspanya Barselona Üniversitesi’nde Sosyal ve Organizasyonel Psikoloji Doktora programına devam etmektedir. Doktora konusu “Örgütsel Çevre, Zorbalıkve Çalışan Sağlığı”dır.
- İş hayatının ilk 18 yılında bankacılık sektöründe üst düzey yönetici olarak çalışmıştır. Sonraki 11 senede özel sektör şirketlerinde finans, idari işler ve insan kaynakları alanlarından sorumlu üst düzey yöneticilik yapmıştır.
- Özel sektör deneyimi süresince çalışma hayatının çalışan hayatına olumsuz etkilerini fark ederek, bugün örgütsel psikoloji alanında örgütlerde çalışan sağlığı, ayrımcılık, kötü muamele ve zorbalık konularında çalışmaya kendisini adamıştır.