1856'da Avustralya işçilerinin yaktığı kıvılcım, 1886'da ABD'de büyük bir hak arama mücadelesine dönüştü. İşçiler 8 saatlik işgünü talepleri için ayaklandılar. İşçi sınıfının mücadelesi sonucu 2. Enternasyonal 1 Mayıs'ı Dünyada işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olarak ilan etti.

Türkiye’de 1923 yılında ilk kez resmi olarak kutlanan 1 Mayıs İstanbul'da 1912 yılında ilk kez kutlandı. Ana teması işçi sınıfının birliği, mücadelesi ve Dayanışması olan bu günde alanlarda yer alanlar sadece işçi ve emekçiler değil, onların aileleri, onlara destek veren özgürlük, eşitlik ve demokrasiden yana güçler, sivil toplum kuruluşları ve haksızlığa karşı sesini çıkartan herkestir. Çünkü özgürlük ancak herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ortamı yaratırsak mümkün olacaktır.

İşçiler ve emekçiler; en ağır koşullarda çalıştırılmakta, maddi imkansızlıkları fırsat bilinerek baskı altında tutulmakta, hak kaybına uğramakta, yeri geldiğinde yaşam alanlarına ve özgürlüklerine müdahale edilmektedir. Her gün hayatımızın belli aşamasında karşılaştığımız bu ‘görünmez’ insanların haklarını savunmak, seslerini duyurmalarına yardımcı olmak; yani insanca bir hayat yaşamalarını sağlamak için ‘1 Mayıs’ günü sokaklara çıkmalı, yaşanabilir ve özgür bir dünya için seslerine ses katmalıyız…

Baskı ve zulüm bir yana gün be gün artan kadın cinayetlerini, çocuk tecavüzlerini engelleyemeyen (!) polis, özgürlük ve kardeşlik için yürüyecek insanları engelleyecekmiş! Demokrasi yaftası altında sadece kendi isteklerinin yerine getirilmesini isteyen bir diktatöre karşı başka bir dünyanın var olduğunu göstermek için yürüyeceğiz.

1 Mayıs 1977'de katledilenler için, Gezi'de katledilenler için yürüyeceğiz.

Özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi için yürüyeceğiz.

1 Mayısta Taksimde, 1 Mayısta Sıhhiyede, 1 Mayısta sokakta olacağız.

TMMOB
METALURJÄ° MÃœHENDÄ°SLERÄ° ODASI
YÖNETİM KURULU

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi