TMMOB 48. Olağan Genel Kurulu, 31 Mayıs-1 Haziran 2024 tarihlerinde Ankara'da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Seçimler ise 2 Haziran 2024 tarihinde yapıldı.

Genel Kurul, Kocatepe Kültür Merkezi'nde Divan Seçimi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz açılış konuşmasını yaptı. Ardından, çeşitli siyasi parti ve emek örgütleri temsilcileri Genel Kurulu selamladı.

Toplantıya Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası delegeleri de katıldı. Özellikle, gençlerin TMMOB'da yer almaması eleştirilerine karşı, Odamızın oldukça genç yaş ortalamasına sahip delegelerle katılıyor olması dikkati çekti. Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Turan Kararlar Komisyonu'nda, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Emrehan Doğan Mali İşler Komisyonu'nda ve İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Umut Barış Gitmez Yönetmelikler Komisyonu'nda görev aldı.

Genel Kurul sonunda 47. Dönem Yönetim Kurulu oy birliğiyle aklandı. Mali İşler ve Bütçe Komisyonu, Kararlar Komisyonu ve Genel Kurul Sonuç Bildirgesi Komisyonu çalışmalarının ardından dilek ve önerilerle Genel Kurul sona erdi.

Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası olarak, Genel Kurulda alınan kararların mesleğimiz ve ülkemiz için verdiğimiz emek mücadelesine ve halkın yararına katkıda bulunmasını diliyoruz.

 

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi