Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Alsancak Cumhuriyet Meydanında düzenlenen, 8. Kartondan Tekneler Yarışması Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliğinin de katılımıyla gerçekleşti.

Tekneler TMMOB'a bağlı odaların İzmir şubeleri üyeleri tarafından yaklaşık 3 saatlik bir çalışma ile sadece karton ve koli bandı kullanılarak yapıldı. Tekne tasarımlarının tamamlanması ile teknelerin kortej halinde yarışmanın gerçekleştiği Konak Pier rıhtımına getirilmesinin ardından kıyasıya mücadele ve eğlenceli anlar başladı. Teknelerin kıyasıya mücadelesi çevredeki vatandaşların büyük ilgisini çekerken bazı teknelerin batışı eğlenceli anların yaşanmasına sebep oldu. Tasarım ve sağlamlığın önemli olduğu bu yarışta 20 tekne yer aldı. 20 katılımcı arasından, sadece 5 tekne yarışı batmadan tamamlayabildi.

Metalurji Genç üyeleri Alper Abacı, Güven Hasbay ve Süleyman Demirdal'dan oluşan Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliği ekibi "Yüksek Fırın" adını verdikleri tekneleri ile yarışı tamamlamayı başaran beş meslek odasından biri olmayı başardı.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi