19.10.2019 tarihinde TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde Yıldız Teknik Üniversitesi Tanışma Kahvaltısı Etkinliği gerçekleştirildi.

50’den fazla kişinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte katılım sağlayanların büyük çoğunluğunun 1. Sınıf öğrencileri olması nedeniyle sektörün nasıl bir mühendis istediğine dair genel bilgiler verildi. Gelişen teknolojiyle birlikte sektörün de mühendislerde aradıkları yetkinliklerin arttığı anlatıldı. Ayrıca üniversitedeyken yurt dışı tecrübesinin kişisel gelişime ve dolayısıyla meslek hayatına çokça katkısı olduğundan bahsedildi.

Özellikle sektörü tanımak için fuar ve sempozyumların çok önemli olduğu, bu nedenle bu tarz organizasyonlara katılımın oldukça önemli olduğu örnekler verilerek anlatıldı. Ayrıca sektöre ilk girişin stajlarla yapıldığı, bu nedenle de yapılacak stajların farklı farklı firmalarda yapılması gerektiği iletildi.
İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyelerinden Derya DIŞPINAR, Turgay ALDI, Nilgün KUŞKONMAZ, Şeyma KORKMAZ ve Umur Berkan ÇELİK etkinliğe katılarak öğrenci arkadaşlarımızla sohbet havasında etkileşime geçtiler.

Öğrenci arkadaşlarımız kahvaltılarını yaptıktan sonra İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz kendilerini tanıttılar ve çalıştıkları sektörlerden bahsettiler. Devamında ise öğrenci arkadaşlarımız kendilerini tanıttı ve mezun olduktan sonra hangi alanda çalışmak istediklerini belirtip gelişimlerini nasıl tamamlayabilecekleri hakkında bolca soru sordular.

Geçen dönemlerde yapılan “Film Gösterimi Etkinliği” ve “Meslekte İlk Yıllar Etkinliği” öğrenci arkadaşlarımızın ilgisini çekti ve bu sene önümüzdeki dönemde tekrardan yapılması istendi.

Kahvaltımızın sonunda öğrenci arkadaşlarımızdan Ceyda Apaydın bize kısa bir keman dinletisi sundu. Kendisine ve katılan herkese teşekkür edilerek etkinliğimiz bitti.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

Arşivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - İstanbul Şube -
İzmir Şube - Bursa Temsilciliği