14.02.2023 Salı günü Metalurji Genç Temsilcilerimiz ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirdik.
Toplantıda depremin aslında bir doğa olayı olduğu ve yaşadığımız toprakların deprem bölgesinde bulunduğu bilimsel olarak çok açık bir şekilde ortadayken, onlarca acı yaşanmışken, binlerce canı daha önce de kaybetmişken depremden önce gerekli önlemlerin alınmamış olması ve depremden sonra ise geç müdahelenin yanı sıra onlarca ihmalin yaşanması hepimizi derinden yaraladığı dile getirildi.


Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir araya geldiğimiz toplantıda hem Odamızın hem de üst örgütümüz olan TMMOB’nin İl ve İlçe Koordinasyon Kurulları ile bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar aktarıldı.
Ülkemizde yaşanan her sorunda ülkenin aydınlık geleceğini kuracağına inandığımız üniversiteli arkadaşlarımızın gözden çıkarılması ve pandemi zamanında uzaktan öğretime geçilmesinden kaynaklanan sorunlar daha henüz aşılamamışken YÖK’ün yine uzaktan öğretime geçiş kararı çok net bir şekilde eleştirildi. KYK yurdundan öğrencilere haber verilmeksizin eşyalarının toplanarak kaldırılması bir başka eleştiri konusuydu.
Ancak tüm bunlara rağmen toplantıya katılan arkadaşlarımızın gerek bireysel çabalarıyla gerekse örgütlü bir şekilde deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmaları, medikal malzemeler üreterek bölgeye göndermeleri, depremzedeler için dayanışma malzemeleri toplamaları ve bölgeye iletme çalışmalarında aktif rol almaları bu ülke için hala ümidin var olduğunu tekrardan ortaya koydu.
Oda olarak depremde kayıplar yaşayan arkadaşlarımızın yanında olacağımızı, deprem bölgesi dışında yaşayan üniversiteli arkadaşlarımızı gerek akademik anlamda gerek diğer konularda yalnız bırakmayacağımızı aktardık.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi